Älgbana med akustisk markering.
Man ser träffläget vid varje skott på bildskärm. I järlöv kan man skjuta på älgbanan efter tidsbeställning, detta för att alla ska kunna skjuta i lugn och ro utan stress. Detsamma gäller för inskjutning av kulvapen samt prov björnpasset och jägarexamen. Du bokar en tid själv eller tillsammans med kompis eller jaktlaget. Det brukar vara lagom att man är 1-2 per halvtimma eller 3-4 pers. per timma. Vill du ha lite tips och råd när du skjuter säg bara till, kostar inget extra. Ett bra och enkelt tips är att innan man kommer för att skjuta skarpt på älgbanan, ”torrklickar” och tränar lite repetering hemma mot en punkt på väggen. 20-30 klick vid 2-3 tillfällen brukar vara lagom.

Vill du ha en lektion i kulskytte, så skjuter vi ca 1 timme och går igenom grunderna. Kroppsställning, grepp om vapnet, avfyrningsteknik, skytte med och utan stöd mm. Vi varvar skytte i skyttesimulator Marksman ST-2 med praktiskt skytte. Lämpligt om man inte har skjutit på ett tag eller vill lära sig att bli en bättre kulskytt. Man blir sällan bättre av att skjuta godkänt en gång per år.
Se öppettider och priser.

Skjutbanor
Lerduvebanorna i Järlöv.
Jägarsporting och jägartrap. Träna på höga fasaner, sträckande änder, jägarduvan, rabbit mm. Det bästa och roligaste sättet att träna inför jakten med hagelvapnet. Har du inte provat ännu så gör det.

I Järlöv har vi 10 olika separata skjutstationer med f.n. 20 kastmaskiner. Här kan du öva på i stort sett alla jaktsituationer du kan få under jakt. Har du inte tränat på länge eller är ovan vid hagelskytte så rekommenderar jag att du tar 1-2 skjutlektioner innan du tränar på egen hand eller tillsammans med vänner. Detta är enkelt fixat med en till två lektioner tillsammans med diplomerad instruktör. Sedan kan du träna själv i Järlövs Sporting club och bli din egen coach. När du vet hur man tillverkar en träff blir det mycket roligare att träna och du blir bättre jaktskytt på köpet! Kolla in på skjutskolan och se vad jag kan hjälpa dig med.

Är du en van jägare/skytt och vill träna själv eller tillsammans med kompisar och inte vill hyra hela banan, så är enklaste och billigaste sättet att komma på Järlövs sporting clubs öppettider. Som medlem får du rabatt per serie och fria banor på dessa kvällar. Varje helgfri tisdag, onsdag och torsdag april-september kl. 18-20 hyr klubben lerduvebanorna för träningsskytte med eget hagelvapen. Priser och mer info hittar ni på klubbens sida. Vill ni ta lektioner, ta jägarexamen, hyra banan för en grupp eller träna på skjutsimulatorn så måste ni boka tid på skjutskolan. Se öppettider och priser.

© Copyright 2019 JÄRLÖV SKJUTSKOLA